Περί αγιασμού

Το πρότυπο

     Το πρότυπο ενός χριστιανού για να μοιάσει σ᾿ αυτόν, είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο οποίος έλαβε σάρκα και οστά, έγινε άνθρωπος, και αφού δίδαξε και ευαγγέλισε τους πτωχούς και θεράπευσε και έκανε θαύματα και έβγαλε δαιμόνια πολλά, κυκλοφόρησε δηλ. ευεργετώντας μας, είχε το πρόσωπό του στραμμένο προς όφελος της σωτηρίας μας· και υπέστη τον θλιβερό θάνατο αυτό της σταύρωσης.

     Έτσι και εμείς χρεωστούμε να περπατήσουμε κατ᾿ αυτόν. Μη εννοώντας τα θαύματα ή να έχουμε εκλεκτικές δυνάμεις, αλλά να έχουμε τον χαρακτήρα του.


Τα εργαλεία

     1) Το ευαγγέλιο. Η Καινή Διαθήκη μαρτυρεί για τον Ιησού Χριστό και τα έργα του, τον τρόπο με τον οποίο περπάτησε στη γη, τι δίδαξε και τι εκπροσωπούσε· επίσης μιλάει και για τους μαθητές του οι οποίοι έγιναν απόστολοι και πως έζησαν, για την Εκκλησία και τον τρόπο λειτουργίας της. Το πιο σημαντικό λοιπόν, είναι να μάθουμε το θέλημα του Θεού ώστε να το πράξουμε.

     2) Το Άγιο Πνεύμα. Σήμερα ο Χριστός βαπτίζει με Άγιο Πνεύμα· το αναλύσαμε και στην ενότητα "τα 7 μυστήρια της Εκκλησίας › βάπτισμα στο Άγιο Πνεύμα". Δεν είναι δυνατόν χωρίς το Άγιο Πνεύμα να προοδεύσουμε ως χριστιανοί· διότι δια της χάριτος αυτού σωζόμαστε και βαδίζουμε την οδό του Χριστού και περπατάμε στην αλήθεια και έχουμε από τώρα ζωή από εδώ στη γη· κι αυτό με το Πνεύμα του.

     3) Ο σταυρός. Ως χριστιανοί έχουμε να βαστάξουμε έναν σταυρό στη ζωή μας, διότι ένας υποψήφιος χριστιανός έχει αγώνα στη ζωή του και δοκιμασίες, και αυτός ο σταυρός είναι χρηστός (= ωφέλιμος)· μας βοηθάει στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι από ό,τι είμαστε. Αδόκιμος δεν θα πάει κανείς (νομίζω) στον ουρανό (εξαιρούνται φυσικά τα νήπια αφ᾿ όσο ξέρουμε).

 
Πνευματικά Δικαιώματα © 2024 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - bible-online